Look by Linn Skåne

Boka nu fransförlängnings utbildning hos Look by Linn Skåne – Lärare Louise Jigman

Drömmer du om att bli fransstylist. Look by Linn Skåne – Lund erbjuder yrkesutbildning fransstylistkurs

Look by Linn certifierad lärare i fransförlängning

Kontakt:

Mail: Louise@lookbylinn.se

tel: 073-507 60 11

Lite om fransförlängning

Med stor erfarenhet inom fransförlängning och med flera utbildningar i både singelfransar och volymfransar kan du som kund vara säker på att du får en professionellt utförd behandling som inte skadar dina egna fransar. Vi diskuterar alltid metod, böj, längd och tjocklek på fransarna innan behandlingen för att försäkra oss om att du får önskat resultat.

Precis som man tappar håret på huvudet tappar man naturligt 2-5 fransar om dagen. Detta varierar från person till person och beror på kundens egen växtcykel. På ett öga har man ca. 50-200 fransar beroende på ålder och gener. Påfyllning av fransarna görs var 3:e till var 5:e vecka. Innan påfyllningen påbörjas skalas utväxta och lösa fransar av. Därefter limmas nya fransar på.

Innan behandlingen rengör vi alltid fransarna för att ha ett rent öga att jobba med och för att ta bort eventuella oljerester och smuts som samlats på ögonfransarna. Men tänk alltid på att komma utan smink och helst med rengjorda fransar då vi hellre vill använda den extra rengöringstiden till att kunna sätta fler fransar. Pincetterna desinficeras mellan varje kund.

Singelfransar

Singelfransar, även kallad klassisk fransförlängning är standard-metoden. Med denna metod sätter vi en lösfrans på varje naturlig frans. Fransarna ska alltid vara noga separerade och anpassade till vad de naturliga fransarna orkar bära upp i vikt.

Looks and Lashes signum är att vi inte bara anpassar längden på lösfransen efter den naturliga fransen utan använder även 3-4 olika tjocklekar. Detta gör att vi mer exakt kan sätta rätt vikt på fransen för att få ett hållbart resultat som inte skadar den naturliga fransen. Vi skräddarsyr varje fransförlängning efter kundens behov och önskemål. Ett nytt sett singelfransar tar ca 2 timmar.

Rekommenderas till dig som vill ha längre, separerade och mer definierade fransar. Med denna metod kan du antingen få ett naturligt ”mascara”- resultat eller ett längre ”lösfrans”-resultat om de naturliga fransarna klarar det.

Volymfransar

Volymfransar är den senaste tekniken inom fransförlängning där man sätter 2-5 fransar per naturlig frans i ett fint, välseparerat, handgjort knippe. Volymfransarna är tunnare och väger mindre, därför kan man sätta fler per naturlig frans utan att skada den.

(4 standard volymfransar = 1 standard singelfrans) Precis som i singel-metoden så använder vi även här olika tjocklekar för att anpassa till varje naturlig frans. Men med volym-metoden kan vi specificera vikten på lösfransarna ännu mer genom att välja hur många fransar vi vill ha i varje volymknippe. Möjligheterna med volymfransar är stora. Du kan i princip få vilket resultat du vill (beroende på utgångsläget). Denna teknik har även generellt sett bättre hållbarhet men framför allt ser det fylligare ut en längre tid eftersom knippena fyller ut de tomma luckorna. Ett nytt set volymfransar tar ca 2.5-3 timmar.

Rekommenderas till dig som har glesa egna fransar eller för dig som vill fokusera på fyllighet. Volymfransar kan även vara ett alternativ för dig som har korta egna fransar och vill ha längre fransar än den rekommenderade singelfransen. Du kan få allt från ett naturligt resultat till en mega-fake look!

 

Skötselråd

Att tänka på innan en fransförlängning

Du bör duscha samma dag innan din fransförlängning då du inte ska duscha på 48 timmar efter behandlingen. Detta för att limmet ska härda ordentligt. Om du använder linser rekommenderar vi att du plockar ut dem då det kan skava under behandlingen. För bästa hållbarhet ska du inte ha någon mascara, smink eller feta krämer på fransarna eller ögonlocken på behandlingsdagen. Ögonfransböjare samt permanent fransböjning gör det svårare att fästa fransarna.

Skötselråd efter behandling

Det tar två dygn för limmet att härda ordentligt. Under härdningstiden är fransarna känsliga, därför bör du inte göra följande de första två dagarna då det kan resultera i sämre hållbarhet och/eller irritation.

  • Duscha eller blöta fransarna
  • Komma i kontakt med värme, solarium, ånga eller bastu
  • Användande av mascara eller annat ögonsmink
  • Sova på mage (fransarna i kudden)
  • Dra i ögonfransarna/klia och gnugga på ögonfransarna (gnugga försiktigt på ögonlocket om du måste klia dig)

Efter din behandling kommer du få mer skötselråd och rekommendationer.

Look by Linn Skåne – Louise Jigman erbjuder professionell ögonfransförlängning, färgning av fransar och kosmetisk tandblekning.

Vi använder säkra, godkända produkter och material för att du som kund ska bli nöjd.

Service är företagets största prioritering. Vi lyssnar alltid på dig som kund, vad du har för önskemål och förväntningar. Tillsammans med vår professionella åsikt ger vi dig det bästa tänkbara resultatet.

Min salong hittar du på : http://www.bylouise.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: