Tappar fransar – Tips

Look by Linn – Ciccis tips.

Har ni sämre hållbarhet på fransarna nu ?

jag har efter noggrann research och snart 6 år som fransstylist lyckats komma fram till en förklaring som kan vara orsaken för många.
Det är ju så att limmet är ju som ni alla vet en härdplast och den är inte bara beroende av vad luftfuktigheten är när ni utför jobbet. Den är även beroende av vad luftfuktigheten är under sin “bärtid” på kunden. Detta är vida känt hos nagelsylister. Att naglarna får släpp från gelen/akrylen lättare på vintern pga att nageln blir torrare och härdplasten kan spricka. Samma sak händer med fransarna vid lägre luftfuktighet. Och det är inte bara den generella luftfuktighetssänkningen som förstör utan det som pajar mest är egentligen växlarna. Mellan ute och inne. På sommaren är det ingen större skillnad ofta ute o inne, på hösten /våren lite mer, men vintern kan det ju vara över 40% inne (om man går bra luft och mycket växter osv) och sen när man går ut kan de va 3%. Jag har sett ett samband på kunder som är ute mer på vintern och att det håller sämre. Framförallt 2 kunder jag har som åker skidor och en som jobbar på ett sånt friluftsdagis som är ute jätte mkt.
Man kan ju såklart inte sluta va ute, men kan ju förklaras för kunden så dom förstår. Mina kunder som är ute mkt på vintern kommer varannan vecka på påfyllning hos mig under vintern och annars typ april-september kommer dom efter 3-4 veckor.

Så mitt tips till er : Om ni har en kund med mkt släpp nu. Förklara detta och boka tätare återbesök under vintern.
Det är INTE ert fel som fransstylist att det sitter sämre. Och det spelar ingen roll att ni med olika hjälpmedel försökt skapa en ideal miljö under tiden ni jobbar för kunden kommer ju gå därifrån sen. Visst spelar det roll för att fransen ska fastna , men för hållbarheten spelar det ingen roll.

Lycka till! Vi ser fram emot våren

Kram på er ! Mvh Cicci , lärare Look by Linn Sundsvall

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: